Foto: Albert Bichot Puligny-Montrachet 2014, Côte de Beaune, Bourgogne hvid, i glasset. 1.maj 2021, Ordrupvej. Billede taget af Vindiktatoren.
Denne artikel er skrevet/udgivet 26.maj 2025. Original smagenote er fra 1.maj 2021.
Nå, men det her var jo en lørdag. Og selv på dette tidspunkt af restriktionspandemien var der åndehuller. Morgenandagten i Domkirken fungerede stadig og så kunne man jo hygge sig med den idylliske vandretur fra Ordrup til City og tilbage igen bagefter. Og en bakke østers var købt. Den skulle selvfølgelig have selskab af en hvid Bourgogne og denne Albert Bichot Puligny-Montrachet 2014 virkede oplagt, købt hos Leisner Wine lidt tidligere på året.
Ville Puligny’en leve op til appellationen- og årgangen, som i vide kredse anses for at være en formidabelt god årgang for hvide Bourgogner?..
Albert Bichot
Puligny-Montrachet 2014
Côte de Beaune
Bourgogne hvid
Jeg fik ikke noteret alkoholprocenten
Gul-gylden farve, ikke mere grønt, denne Puligny var i en fase, hvor den havde smidt den grønne ungdomskåbe og nu fremstod gulgylden.
Problemerne opstod først, da jeg satte næsen til glasset. Men de forsvandt ikke.
Der manglede syre. En komponent, som der ellers ikke plejer at mangle i en 2014er. Der manglede måske også lidt baggrunds-fad. Og det var heller ikke, fordi mineraliteten skinnede igennem. Og vinen forekom “varm”, på trods af at den netop var taget ud af køleskabet og var under 10 grader. Hmmm.. 🤔 Det her var virkelig mystisk. Det var ikke, fordi der som sådan var klare, detekterbare fejl ved vinen. Det var bare som om, den ikke rigtig havde det grip og den dybde, som en Puligny plejer at have. Nå ja, og bortset fra at jeg ikke kunne genkende den som en typisk Puligny..
Det endte simpelthen med at jeg stillede vinen til side efter 30-40 minutters smagning, og valgte at gemme den til et par dage senere til gensmagning. Hvor den så opførte sig på nøjagtig samme måde, bortset fra en mild, frugtig æbleagtig stil, med lidt hvide ferskner indover. Og igen denne “varme” følelse. Jeg måtte nu erkende at jeg ikke længere troede på at der ville komme en DNA-genkendelig terroirfølelse frem i denne vin, så jeg måtte anmelde den for det, som den optrådte som; en udmærket hvidvin, som jeg ikke kunne genkende som fra dette fabelagtige terroir. Jeg var også i tvivl om potentialet, så det endte med et spørgsmålstegn efter pointsangivelsen.
Jeg har aldrig rigtig haft held med Albert Bichot-vine. Dette her var åbenbart heller ikke min “Albert Bichot-revelation day”.
Points: 84?
Omtalt i denne artikel:
Domaine Albert Bichot, Bourgogne:
https://www.albert-bichot.com/




