Vindiktatorens Avis – Le Tour du Vin🍷

Seneste indlæg

15.april 2018: Skagen Fiskerestaurant Illum Rooftop: Trimbach Pinot Blanc 2014 Alsace med østers naturel


Foto: Trimbach Pinot Blanc 2014 Alsace, i glasset på Skagen Fiskerestaurant Illum Rooftop 15.april 2018, sammen med min lækre østersservering.. 🤗

Søndag den 15.april 2018 begyndte for mit alter ego, Vindiktatorens vedkommende, med bustur til City fra min daværende bopæl på Ordrupvej, og deltagelse i højmessen i Trinitatis Kirke, med Erik Høegh Andersen som prædikant. Bagefter stod den (naturligvis) på kaffeslabberads på Holms Café i Illum og så gik turen op til øverste sal og Løgismose Illum Rooftop, til min efterhånden traditionelle Café au lait i den brede kop.
Men som man kan se på titelbilledet til denne artikel, så var kaffeslabberads ikke slutningen på min dag i Illum- jeg fandt også hen til den anden ende af Illum Rooftop og Skagen Fiskerestaurant, hvor jeg bestilte en lille servering østers naturel. Og denne gang ville jeg prøve dem i kombination med en tør Alsace-hvidvin, nemlig Trimbachs Pinot Blanc. Sjovt nok havde Skagen ikke Trimbachs Riesling på programmet, men jeg syntes også, det var interessant med Pinot Blanc-vinen.
Jeg fatter forøvrigt ikke hvordan Skagens personale holder styr på den store restaurant deroppe- det er imponerende. Der er altid mange mennesker deroppe og det må være svært at holde styr på alle de spisende gæster og deres ønsker, men jeg har aldrig været ude for forsinkelser eller misforståelser deroppe. Højt niveau, må man sige.
Men nu tilbage til den flotte servering med østers- der jo som sædvanlig smagte rigtig lækkert. Hvordan så med hvidvinen?..

Trimbach
Pinot Blanc 2014
Alsace hvid
Let gylden farve i denne hvidvin, med en næse, som jeg vil kalde “neutral”. Forøvrigt efter min mening lidt for tit et typisk træk for en Pinot Blanc; den er ikke meget markant på nogen måde. Til gengæld er den ofte ret mineralsk, også her, med en fin stenbruds-tone, en middel syre og en kun let frugtig stil, med forsigtige antydninger af friske grønne æbler. Men det var den fine mineralitet, der dominerede, og vinens diskrete tilstedeværelse.
Pinot Blanc kan drikkes til næsten hvadsomhelst, fordi den ikke har nogen bestemte karakteristika, der er så markante at man er nødt til at begrænse den til specielle typer mad- den supplerer simpelthen en masse mad/vin-kombinationer og falder sjældent ved siden af. Det samme er tilfældet her, med mine østers naturel.
Jeg synes så bare at Pinot Blanc-vinens naturlige diskretion og ikke så markante tilstedeværelse bliver en smule for diskret her. Jo, den supplerer min østersservering fint, men det er svært at blive imponeret, når man har haft så storslåede oplevelser med kombinationen østers/Chardonnay, østers/Riesling og/eller østers/Champagne. Og hvis jeg drak denne Pinot Blanc uden noget mad til, ville jeg have samme holdning. Vinen har en fabelagtig god balance og en flot mineralitet. Men der er for lidt karakter og personlighed, for lidt dybde og for kort længde. Og sådan har jeg det generelt set tit med Pinot Blanc. Når det så er sagt, så er det samtidig svært ikke at blive nok imponeret over den fabelagtige og fuldstændig præcist ramte balance og den flotte mineralitet.
Points: 85

Omtalt i denne artikel:
Trinitatis Kirke, København: https://www.trinitatiskirke.dk/
Illum, Østergade, København: https://illum.dk/
Holms Café & Bager, Illum Underground, København: https://www.holmsbager.dk/
Løgismose: https://www.loegismose.dk/
Maison FE Trimbach, Alsace: https://www.trimbach.fr/?lang=en
Skagen Fiskerestaurant Illum Rooftop, København:

Forside Illum