Foto: En flaske herlig afkølet Domaine Servin Chablis 1.Cru Montée de Tonnerre 2016, Chablis, ved Erik Sørensen-arrangement på Bernstorffsvej, Hellerup, den 26.maj 2018.
Erik Sørensen på Bernstorffsvej i Hellerup bød indenfor- eller rettere sagt udenfor- denne lørdag, med smagsprøver på nogle af deres mange højkvalitetsvine, så jeg mødte selvfølgelig op. Der var en del at vælge imellem og jeg vil her nævne mine højdepunkter:
Domaine Servin
Chablis 1.Cru
Montée de Tonnerre 2016
Bourgogne hvid
En fremragende Chablis fra Servin (se det lækre billede🤗) fra denne formidable 1er Cru-mark, som, så vidt jeg kan huske ligger lige ved siden af Grand Cru-marken Blanchots, med en flot og gennemtrængende fast og stenet mineralitet, frisk syrlighed og minsandten også et lille pift af eksotiske melonfrugter og friske grønne syr-sødlige æbler i baggrunden i denne knastørre og ufatteligt lækker-mineralske hvidvin. Den er så mineralsk at det faktisk nærmest føles tannisk. Masser af potentiale, som jeg ser det.
Points: 90+.
Domaine Corne-Loup
Tavel rosé 2017
Rhône rosé
En Tavel-rosé plejer at være ekstraordinært mørk og meget seriøs for en rosé og denne tavel er heller ingen undtagelse.
I forhold til f.eks. de milde og langt mere frisksyrlige Provence-roséer er der her langt mere frugtudfordring til syren. Det kan jeg personligt godt lide, for selvom jeg er vild med frisk syrlighed, synes jeg engang imellem at nogle af Provence-roséerne rammer lige i overkanten med syren, mens man, i bestræbelserne på at opnå den berømte gennemsigtige lyse og attraktivt udseende laksefarvede vin, kommer til at tone lidt for meget ned for frugten. Men i Tavel udfordrer frugten syrligheden mere, også her, og måske er det bare mig, men jeg synes altså det skaber en stil med mere balance, der efter min mening kun kan matches af de selvsamme milde og laksefarvede Provence-roséer, jeg lige har omtalt. Fordi de Provence-roséer, der finder balancen, er så magiske at de forekommer sublime i deres præcision og definition og det forfinede raffinement træder frem på fornemste måde. Ja og så mangler jeg at nævne Bourgogne-, Gascogne- og Bordeaux-roséer, som også kan være med på dette niveau.
Points: 90.
Producteurs de Plaimont
La Colombelle rosé 2017
Gascogne rosé
Apropos Gascogne, så importerer Erik Sørensen denne aldeles fremragende (og prisbillige) rosé fra Producteurs de Plaimont i Gascogne. Og den er bare lækker. De laver også en eminent Sauvignon Blanc-hvidvin, som dog ikke var på smagning denne lørdag.
Lys farve. Lækker frisk syre, ligner næsten en Provence-rosé, men smagen er mere fyldig. Meget ligetil og med flot frugt. Umuligt ikke at synes om den og umuligt ikke at give den en høj score.
Points: 89.
Jeg blev lidt overrasket, da jeg så at de også havde Barolo på programmet denne varme lørdag. Men det havde ES-folkene selvfølgelig tænkt over. Og inkluderingen af Baroloen her var en genial idé.
Reverdito
Barolo Bricco Cogni 2012
Piemonte
Jeg har altid været ret vild med Barolo eller Barberesco som vinen til den store (eller lille) bøfaften. Når jeg var hos min far, tog jeg tit en flaske Barolo eller Barbaresco med, i en sikker fornemmelse af at farmand havde købt bøfkød til den forventede bøf/rødvin/klassisk Hollywood-film-aften.
Jeg har ikke tal på, hvor mange flasker, vi har drukket af forskellige Barolo/Barbaresco-vine til disse aftener, men det er vist en hel del. Men nu til dagens Barolo:
Reverdito
Barolo Bricco Cogni 2012
Piemonte rød
..var lys i farven, typisk for den store Nebbiolo-drue, der anvendes til vinen- men den var så også en anelse lysere end visse andre Baroloer. Den var kun forholdsvis tannisk (nogle af de andre kan være monstrøse på dette område) og forholdsvis åben og i særdeleshed enormt elegant og velafbalanceret, med fin frugt, lækre nærmest trøffelagtige aromaer, tobaksnoter, milde hindbær og fin syre.
Lang afslutning med den elegante, nærmest forfinede stil i højsædet. Fremragende.
Points: 92+.
Jeg havde egentlig givet vinen 92 rent, men der bør tilføjes et + pga tanninerne og vinens charme og balance, så det gør jeg nu, for som jeg ser det, er der yderligere potentiale.
En fremragende lille lørdagssmagning smagning hos Erik Sørensen med virkelig gode vine. ES har både rigtig billige og virkelig dyre vine i sortimentet og der er noget for enhver smag.
Omtalt i denne artikel: (kopier til browser)
Erik Sørensen Vin: https://eriksorensenvin.dk/
Domaine Servin, Chablis: http://www.servin.fr/
Domaine Corne-Loup, Rhône: Har desværre ingen selvstændig hjemmeside.
Producteurs du Plaimont, Gascogne: (La Colombelle)
https://www.plaimont.com/vin-blanc-colombelle-igp-cotes-de-gascogne/
Reverdito, Piemonte: https://www.reverdito.it/en/