Foto: Gigondas Pierre Aiguille 2015, Paul Jaboulet Aîné, Rhône. Ordrupvej 12.januar 2019. Et glimrende eksempel på den skyhøje kvalitet fra Jaboulet.
Smagt 12.januar 2019 hjemme på Ordrupvej:
Gigondas 2015
“Pierre Aiguille”
Rhône rød
En ufatteligt elegant Gigondas. Mange gange kan vine fra denne appellation forekomme temmelig fyldige og til tider direkte kraftige og voldsomme. Denne Gigondas fra Jaboulet, på trods af at den er Grenache-baseret, var rasende elegant, med en nærmest forfinet og subtil stil, og med en alkohol, der virkede i både fin balance og ikke på nogen måde for meget.
Det er, som om alt ved denne Gigondas var løftet til et højere, mere subtilt og forfinet, nærmest delikat og nuance-præcist, detaljerigt niveau end det store flertal af andre Rhône-rødvine. Det er åbenbart bare noget, Jaboulets vine simpelthen kan, for det opleves gang på gang med deres vine. Lige fra duften, med elegante frugtaromer, over paletten med små grynede og ikke markante, men tværtimod venlige tanniner, og til den lange afslutning med en velafbalanceret syre, de smidige tanniner, en ret dyb og meget poleret struktur og den fremtrædende og nærmest forfinede frugtige stil, som ikke er for sød.
Egentlig gav jeg vinen 90 points rent denne dag, men da jeg tænker at den bestemt ikke er gået ned ad bakke i mellemtiden, så får den nu en lettere revideret score, med et potentiale-plus tilføjet, for at beskrive dens daværende form bedre, og fordi jeg tror at dens form i f.eks. 2024 vil være mindst lige så god, eller endnu bedre.
Points: 90+.
Omtalt i denne artikel:
Paul Jaboulet Ainé, Tain l’Hermitage, Rhône: http://www.jaboulet.com/Website/site/fra_prehome.htm (ikke aktiv pt men Jaboulet arbejder på siden).
Uhrskov Vines beskrivelse af deres nuværende årgang til salg af Jaboulets Gigondas Pierre Aiguille (2020):
https://www.uhrskov-vine.dk/paul-jaboulet-2020-gigondas