Foto: Délas Frères Ventoux 2018, Rhône, billedet taget sammen med aftenens lækre stykke røde kød. 14.marts 2020, Ordrupvej.
Lørdag den 14.marts 2020 var en kold dag. Det startede med -3 grader om morgenen og selvom temperaturen sneg sig op på 7-8 grader i løbet af dagen, faldt den lynhurtigt igen mod aften. Inde i København City var der heller ikke meget stemning, selvom jeg fandt en kaffebar, der ikke var paniklukket pga politikernes frygtkampagne. Kaffen varmede lidt, men det gjorde blæsten udenfor ikke. Hvad gør man så?
Det soleklare valg til aftensmad sådan en dag er derfor noget, man kan styrke sig på- røde bøffer og fyldig/kraftig rødvin- i dette tilfælde Délas Frères’ Ventoux 2018. Jeg har altid været glad for Délas’ vine, som, så vidt jeg ved, stadig forhandles af HJ Hansen Vin.
Délas Frères
Ventoux 2018
Rhône rød
Alkohol: 14,5%
Délas’ Ventoux er lavet hovedsagligt på Grenache og Syrah.
Denne 2018er havde en ret mørk farve; klassisk Rhône-opførsel med spicy krydderier, mørke bær, en vis alkohol-varme (men dog ikke for meget), god syre, passende fad, lækre sorte pebernoter, god fyldig midterpalette og flot, kraftig afslutning med masser af personlighed.
Udover at vinen passede fabelagtigt til maden, så var det altså også bare en virkelig flot Ventoux på den fyldige side- meget vellavet og med masser af sjæl. 2 år gammel på konsumeringstidspunktet, men med masser af fremtid foran sig, med sund, rig frugt, en smule tannin og flot syre. Holder mindst 10 år.
Points: 90
Omtalt i denne artikel:
HJ Hansen Vin, Østbanegade, København: https://www.hjhansen-vin.dk/
Délas Frères, Rhône: https://delas.com/fr/