Foto: I kælderen hos HJ Hansen Vinhandel; Østbanegade, København, med mit smageglas, i vores forsøg på at få HJ Hansen til at åbne smagelokalerne for os denne dag, hvor mange andre steder ikke havde restriktioner, men hvor HJ Hansen Østbanegade holdt fast i deres.. 🙄 Billede taget 5.september 2020 af Vindiktatoren.
En historie fra den vanvittige og totalitære nedluknings- og restriktionstid.
Lørdag den 5.september 2020, den første lørdag i måneden, i en periode, hvor langt det meste af samfundet var genåbnet, var jeg, traditionen tro, taget til- eller rettere sagt vandret til morgenandagt i Københavns Domkirke kl 8.05. Mit håb var at jeg kunne få en lørdag, der mindede om noget, som man kunne kalde en lørdag i “den gode gamle stil”, med morgenandagt, med efterfølgende vandring gennem Kongens Have og morgenkaffeslabberads med vinklubben på Hotel Østerport, hvorefter vi ville gå over på den anden side af vejen til HJ Hansen og lørdagssmagningen, som finder sted hver første lørdag i hver måned undtagen juli.
Vejret var godt og vandringen til byen foregik uden problemer. Under morgenandagten fik jeg så den ide at skrive til et af de andre medlemmer af min vinklub, Sure Gamle Forstokkede Grand Cru Bordeaux Mænd, og høre om han var frisk på at gå med på morgenkaffeslabberads på det åbne Hotel Østerport- og det var han.
Efter morgenandagten vandrede jeg så den planlagte tur op til det åbne Hotel Østerport, hvor jeg vidste at jeg uden problemer ville kunne sidde og drikke en god kop thé. SGFGCBM-medlem Hans mødte op forholdsvis kort tid inde i morgenkaffeslabberadsen og her omtalte jeg så den idé for ham at vi skulle gå over på HJ Hansen Østbanegade efter kaffeslabberadsen og høre om ikke de ville åbne kælderen, hvor deres lørdagssmagninger foregår, for os til en lille smagning, så vi kunne føle os hensat til de gode gamle dages tilværelse uden restriktionssamfund.
Hans var frisk. Og da klokken var blevet op ad formiddagen gik vi over til HJ Hansen Østbanegade.
Desværre var HJ Hansens personale ikke friske på at åbne kælderen til en lille smagning, på trods af praktisk taget alt andet i samfundet var åbent på dette tidspunkt.🙄 De tilbød os dog, som en fattig trøstpræmie, nogle smagsprøver på dels en Oregon Pinot Noir og dels en Bolgheri-Toscana rødvin fra Guado al Tasso (Antinori). Det måtte vi jo så stille os tilfredse med..
Domaine Drouhin
Cloudline Pinot Noir 2018
Willamette Valley
Oregon rød
USA
Typisk Pinot-farve, måske en lille smule mere rød end den typiske Bourgogne Pinot Noir. Interessant med et berømt fransk Bourgogne-domæne, der producerer samme drue i USA. Og vinen leverede bestemt også. Flot balance og der var ikke den engang imellem for tydelige amerikanske sødhed over denne vin. Delikat, lidt tannisk stadig, men allerede særdeles charmerende, med en god lang afslutning og fin dybde. Faktisk bedre end ventet.
Points: 90+
Vi smagte også italiensk:
Tenuta Guado al Tasso
Il Bruciato 2018
Antinori
Bolgheri rød
Toscana
En vin, der kom ud med en del tannin som udgangspunkt. Men der var en flot og temmelig strukturel dybde her, samtidig med at den viste en meget forfinet og delikat stil, uden at det dog var en mild vin. Tværtimod faktisk, så var der en hel del fylde, en ret stor og tiltagende frugtig stil, sammen med en stor struktur og dybde. Der var også masser af elegance og præcision i en lang afslutning. En temmelig flot vin og med fremtiden foran sig.
Points: 90+
Omtalt i denne artikel:
Omtaler kommer senere.