Foto: Barao de Vilar Colheita 2012. Vindiktatorens Bunker, København, 19.november 2022.
Jeg har det med at passe på med billige supermarkeds portvine. Men engang imellem er der nogle tilbud, hvor man tænker at det er så tilpas dyrt at kvaliteten formentlig må være i orden og så tilpas billigt at man vil ende med at konkludere at denne portvin er så god til prisen at den er en anbefaling værd.
Uanset hvad årsagen var, så købte jeg en flaske af denne Colheita, Barao de Vilar 2012, dvs nu 10 år gammel. Det er ikke altid at 10 år gamle Colheitaer charmerer. Og især ikke til en pris på kr 100.- i Meny. Men det var altså prisen. Hvad så med vinen? Jeg satte mig til rette efter en god bøfaften, med lidt søde snacks, Bogart, Bacall og Edward G Robinson i Key Largo på TVet og så denne Colheita. Hvordan gik det så?
Barao de Vilar
Colheita 2012
Oporto Tawny
Douro, Portugal
Typisk Tawny farve- måske en smule lysere end f.eks. Krohn.
Flot åben næse med nærmest honningagtige toner, men også en vis friskhed.
På paletten eksploderede vinen i en lækker charmeoffensiv, med koncentreret flydende karamel, honning, farin og tilstrækkelig syre. Selvom vinen nærmest var en eksplosion af søde indtryk, så føltes den i fin balance og havde ovenikøbet den kvalitet, som næsten kun Krohn byder på; den følelse af at vinen smelter på tungen og opløses i et orgie af karamel/farin-charme, med en bølgende smagsoplevelse, der varer rigtig længe. Lækker og frugtig. Ingen pause i charmen. Ren silke og ingen hårde kanter.
Virkelig, virkelig flot. Og simpelthen langt over forventning!
Jeg endte med at genkøbe denne flotte Colheita 2-3 gange igen før jul, så da vi endelig nåede frem til jul 2022, så havde jeg konsumeret yderligere 2-3 flasker, og de leverede ALLE på samme skyhøje niveau. Anbefales voldsomt herfra- og sidst, jeg var i Meny, for en uge siden, havde de stadig den samme Colheita på hylden🤙🙏
Points: 92.
Omtalt i denne artikel:
Barao de Vilar Port: https://baraodevilarwines.com/en
Meny: https://meny.dk/