Vindiktatorens Avis – Le Tour du Vin🍷

Seneste indlæg

23.september 2023: Kjær & Sommerfeldt Vinbar: Livesmagning 2: Le Haut-Médoc de Haut-Bages Libéral 2018, Bordeaux. Høj kvalitet og fin fremtid!🍷


Foto: Le Haut-Médoc de Haut-Bages Libéral 2018, Bordeaux, på Kjær & Sommerfeldt Vinbar, Gammel Mønt, København, 23.september 2023.

“Ugens Bordeaux” på Kjær & Sommerfeldt Vinbar denne dag, så hvorfor ikke gøre den til emne for denne Livesmagning?..

Le Haut-Médoc de
Haut-Bages Libéral 2018
Haut-Médoc
Bordeaux rød
Alkohol: 14,0%.

Flasken er åbnet igår her på baren og har så stået med prop på over natten, så jeg får her fordelen af at vinen har fået en smule iltning.
Da jeg ankommer, spilles der afslappende klassisk jazzmusik herinde og senere på dagen har Kjær & Sommerfeldt live jazz på programmet, fortæller den nydelige unge dame i baren mig. Der er altid hyggenyggestemning på Kjær & Sommerfeldt..🤗

Vinen:
Farven er helt mørk til kanten.
Flot duft med mørke frugter med tydelig solbær, og mineralske udtryk, med stenbrud, som de mest iøjnefaldende umiddelbare indtryk. Fine egefadstoner er også repræsenteret i duften.
Efter ca et kvarter i glasset kommer der yderligere indtryk, med duft af skrællede tørrede cerutblade og mild tobak, suppleret af en slags nylagt asfalt-indtryk. Den mørke solbærfrugt er også kommet endnu mere frem til overfladen.
Efter over en halv time i glasset er vinen på paletten meget elegant og også middelfyldig til måske forholdsvis fyldig, med fin sprød syre, tydelige, men venlige tanniner og en god basisfrugtkerne, assisteret af en god solid konstruktion og tanninerne.
Alkoholen er på 14,0% og lader til at være fint integreret.
Efter ca 45 minutter i glasset er vinen nu mere tannisk og begynder nærmest at skure mod tunge og gane, og vinen må selvfølgelig stadig betragtes som ung, tannisk og forholdsvis lukket, men jeg synes alligevel at den optræder meget venligt, men selvfølgelig vil den have fordel af nogle års lagring.
Vinen er produceret af Grand Cru Classé-slottet Château Haut-Bages Libéral i Pauillac og jeg synes da også, den udviser rigtig meget kvalitet og karakter, der peger henimod denne berømte kommune. Der er fin dybde og yderligere indtryk, med kværnede sorte peber og flere frugtkaskader af solbærfrugt, sammen med mere stenbrud og mere tannin. Alt dette danner en ret lang afslutning, som tager det meste af et halvt minut og klinger langsomt ud.
Det er en meget vellavet Haut-Médoc, som nok skal have 3-5 års lagring for at ramme sit begyndende drikkeplateau. Den kan henligge under de rette betingelser i flere årtier.
Points: 89+.

Omtalt i denne artikel:
Omtaler og links følger senere.

————