Foto: Café au lait i den brede kaffekop. Endnu en fabelagtig servering hos Løgismose Illum Rooftop, formentlig produceret af den fremragende Mischa Nielsen, der nu arbejder hos Kjær & Sommerfeldt.
Løgismoses café au lait krævede ikke nogen tilføjelse, hverken sukker eller andet. Den skulle drikkes som den var- subtil og fremragende. Måske lidt fransk og snobbet i stilen..😉
Velkommen til miniserien “17.marts 2018”. Dette er del 1; del 2 kan læses via dette link:
https://www.letourduvin.dk/2024/03/31/17-marts-2018-ordrupvej-fremragende-querbach-pinot-noir-2005-rheingau-og-mini-vertikal-af-chateau-du-moulin-rouge-haut-medoc-%f0%9f%8d%b7/
Det var koldt i marts 2018. Rigtig koldt. Og så sent som sidst på måneden var der frost og snefald. Nogle få dage efter denne lørdag den 17. var der snedække og frost og folk var utålmodige efter at få nogle forårsfornemmelser.
Sådan er det ikke for en hulemand som mig- jeg har det fint med vinterligt vejr. Og denne lørdag, med bidende kold blæst, var derfor perfekt for sådan en som mig. Jeg tog bussen ind til byen og indfandt mig, traditionen tro, foran Illum kl 9.59, til åbningen kl 10.00 og kaffeslabberads kl 10.00 nede hos Holms Café i kælderen, samt læsning af vinbøger dernede. Og læsningen fortsatte halvanden time senere, da jeg- også traditionen tro- forflyttede mit legeme til øverste etage og Illum Rooftop, hvor Løgismose på dette tidspunkt havde en rigtig flot filial med tilhørende serveringsafsnit/vinbar. Her var min favorit-frokostspecialitet gået hen og blevet deres utrolig flot serverede café au lait, i den brede kaffekop (se billede). Den fremragende Mischa Nielsen stod også denne dag i baren (han er nu hos Kjær & Sommerfeldt på Gammel Mønt) og kreerede endnu en gang dette mesterværk af en kaffe, der efter min mening skal indtages uden nogen form for tilsætning. Hold sukkeret langt væk- denne kaffe smager perfekt, som den er!
Den efterfølgende hjemtur foregik via Kongens Nytorv. En plads, der på dette tidspunkt nærmest lignede en krigszone under genopbygning. Hvorfor arbejdet på Kongens Nytorv skulle tage så lang tid er det tilladt for enhver at gætte på- men det kan vist roligt fastslås at København som helhed nu har lignet en byggeplads i de sidste 15-16 år.. sjovt nok siden “finanskrisen” i 2008-09, hvor man begyndte på disse store projekter (som jo også lige siden har holdt beskæftigelsestallene fint oppe..)
Selvfølgelig skulle jeg lige have en syrlig kommentar med til sidst. Min mistro til og misbilligelse af danske politikere og hele det politiske og offentlige system skal jo absolut promoveres her i avisen så ofte som muligt, ellers ville jeg jo ikke være en ordentlig sur, gammel, forstokket Grand Cru Bordeaux Mand! Desuden har politikerne med deres vanvidsoptræden de seneste 3-4 år endegyldigt bevist at vi har brug for at fratage dem magtbeføjelser og øge befolkningens indflydelse på deres eget liv! For nu at sige det så mildt som overhovedet menneskeligt muligt..
Omtalt i denne artikel:
Løgismose: https://www.loegismose.dk/
Illum, Strøget, København: https://illum.dk/
Holms Café og Bager, Illum Underground, Strøget, København:
https://www.holmsbager.dk/
Kjær & Sommerfeldt, Gammel Mønt, København: https://www.kjaersommerfeldt.dk/
Kongens Nytorv, København- på Visit Copenhagen’s hjemmeside:
https://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/planning/kongens-nytorv-gdk428111