Foto: Rungsted Kro 16.juni 2018; kroens fabelagtige dessert-création med Krohn Late Bottled Vintage 2007 i glasset. En fremragende kombination.
Den 16.juni 2018 var en rigtig glad dag/aften, hvor jeg var på Rungsted Kro med den nærmeste familie. Der blev spist rigtig god mad og drukket fremragende vine, som jeg kunne se at kroen fik fra Erik Sørensen Vin; det var nemlig udelukkende vinnavne, som jeg har set hos Erik Sørensen, så vinkortet så med andre ord spændende og interessant ud. Maden var også fremragende, og jeg følte mig næsten tvunget til at bruge dessertcréationen på artikelbilledet som illustration på madkunsten på Rungsted Kro, især med det gode selskab den var i, nemlig uforlignelige Krohn’s Late Bottled Vintage Port 2007.
Men nu til vinbeskrivelserne og deres pointsangivelser:
Domaine Krems
Grúner Veltliner 2016
Niederösterreich hvid
Alkohol: 12,0%
Lys i farven, nærmest “bleg”.
Storslået aroma med frisk, sprød citrus/lime og friskslået græs, som det lige har regnet på.
På paletten lækker friskhed og god dybde med syrlige ananaskirsebær og mundforfriskende citrus/lime. Vinen slutter stærkt af med flot længde og kombinationen med denne Grüner Veltliner og min lækre tatarmad-servering er strålende.
Points: 90
Cellier des Princes
Châteauneuf du Pâpe “R” 2015
Rhône rød
Alkohol: 14,5%
Druesammensætning: (Ikke nærmere specificeret):
Grenache-Syrah-Mourvedre.
Forholdsvis mørk i farven; jeg tænker at det er Syrah’en, der bevirker at den fremstår således.
Denne Châteauneuf storcharmerer allerede efter 3 år, med store aromaer af frugtbær-mix og knust sort peber samt en næsten asiatisk krydring. Stort og imponerende.
På paletten er vinen klassisk Châteauneuf, med alle de førnævnte kvaliteter samt en lækker krydret syrlighed, der får tingene til at gå op i en højere enhed med den lækre sammenkogte kødret med kartoffelmos, som jeg får serveret til. En brilliant kombination og en Châteauneuf i storform. Der var ikke meget tannin og selvom alkoholen er høj og kan mærkes, så forekommer den i balance med denne vin, der har slået et stort brød op- og lever op til det. Store dimensioner og store muskler.
Points: 92
Jeg kan ikke huske, hvad Rungsted Kro kaldte den lækre dessert-création på artikelbilledet, eller om de stadig har den på kortet, men godt smagte den. Og i det øjeblik, jeg konstaterede at Rungsted Kro havde Krohn portvin på kortet, besluttede jeg mig til at vi skulle købe en flaske..
Krohn
Late Bottled Vintage Port 2007
Douro
Meget mørk- klassisk vintage ruby-farve.
Lækre, runde mørke frugtaromaer, med blommer og søde kirsebær.
På paletten er vinen praktisk taget drikkeklar, med meget lidt tannin og stor charme, god fylde og en lang afslutning i en smukt balanceret portvin.
En flot afslutning på en aften med fremragende mad/vin-kombinationer.
Man siger jo at Krohn er suveræne til tawny-portvine og ikke i eliten til ruby. Måske er der noget om det; deres ruby-vintage ports er ikke i så høj kurs som deres herostratisk berømte colheita’er, men denne Late Bottled 2007 imponerede tilstrækkelig meget til at få en høj score.
Jo, den var helt anderledes i stilen end de særdeles flamboyante og voluminøse Colheitaer. Man forventer måske at Krohns ruby’er skal være lige så voldsomme som colheitaerne, men det er ikke tilfældet. De er langt mere traditionelle og afgrænsede.
Points: 91
En fabelagtig- og kulinarisk meget interessant aften- på Rungsted Kro. 👍
Omtalt i denne artikel:
Omtaler kommer senere.
…..