Foto: Markus Schädler Riesling Trocken 2023, Pfalz. Café “Café & Antik”, Frederiksberg Allé 45, København, 12.august 2024.
Vindiktatoren er- igen- i byen. Denne gang på den smukke Frederiksberg Allé, hvor “Café & Antik” i løbet af en dag byder på både morgenmad, frokost, kaffe, to-go, vin og øl.
Og hvorfor ikke lige tjekke vinkortet ud, nu man er her? Med andre ord- Livesmagning 26 er en realitet:
Markus Schädler
Riesling Trocken 2023
Pfalz hvid
Alkohol: 12,0%
Farven er ung, lysgylden og med grønlige tendenser.
Sprød, aromatisk frisk citrusfrugt i duften, sammen med en let følelse af det, jeg vil kalde “citronskal dyppet i sukker”. Desuden aner man også på duften en vis mineralitet.
På paletten synes jeg at denne tørre Riesling er præget af både en flot, frisk og rank syrlighed og samtidig en vis mild fedme, så jeg gætter på, uden at være sikker på det, at vinen her har gennemgået malolaktisk gæring.
Men det korte af det lange, og budskabet her, er at denne kombination er ekstremt vellykket. Der er en lækker sprød syrlighed her og i kombination med fedmen og mineraliteten opstår der en virkning, som balancerer oplevelsen mellem syren og de andre komponenter helt eminent.
Den lette sødme, som man fornemmede i duften, følger også med. Jeg kan ikke finde nogen info om restsukkerindhold på selve flasken. For dem, der kan huske Irmas vinimport, så havde de en evne til at få info om restsukkerindholdet med på etiketterne, sammen med andre interessante oplysninger, men det ser man ikke rigtig mere.
40 minutter inde i smagningen nu og indtrykket er uforandret; flot syre, det her er en sprød og læskende Pfalz-Riesling, som charmerer med sine lyse frugter på midterpaletten, sammen med sit klare citruspræg, men også et lillebitte dryp sukkerskorpe, en fin mineralitet og en følelse af en læskende fedme i afslutningen, samtidig med at citrus-præget stadig dominerer.
Måske er den sprøde syre mere udtalt her et stykke inde i smagningen; det får vinen til at virke endnu friskere nu.
Afslutningen er ret lang, med friskheden i centrum. Slutindtrykket er af en hvidvin til den milde hvide fiskeret med tilbehør, der ikke stikker af til den “fede” side, på trods af vinens eget let fedlige element, som jeg dog nu ikke længere synes er så markant som friskheden. Under alle omstændigheder er dette en glimrende Pfalz-Riesling, som drikker rigtig godt allerede og som også kommer til at imponere smageren over de kommende år.
Points: 90
Omtalt i denne artikel:
Weingut Markus Schädler, Pfalz:
https://www.markus-schaedler.de/
…..