Foto: Mit østersbord Påskelørdag 2022, 16.april 2022, København.
Det var blevet Påskelørdag 2022 og det skulle selvfølgelig fejres.
Nu er jeg jo en stor fan af en østers naturel og hvid Bourgogne-kombination. Så jeg købte østers i Meny Domus Vista- den ligger nede under den ikoniske skyskraber af samme navn på Frederiksberg- det er en meget, meget stor og flot forretning, mens jeg allerede lå inde med hvidvinen, Jadots Meursault 2019.
Kombinationen fungerede som sædvanlig fabelagtigt; den lækre smag af østers og den mineralske, knastørre Meursault er en magisk kombination, som efter min mening fungerer endnu bedre end østers og champagne. Men enhver sin smag selvfølgelig. Denne gang boostede jeg så retten ved at hælde en smule Meursault ned i hver af dem. Det synes jeg selv fungerede rigtig godt. Og hvordan var Meursault´en så? Svaret kommer her:
Louis Jadot
Meursault 2019
Côte de Beaune
Bourgogne hvid
13,5% alkohol
Lysgylden og jeg synes ikke, der var nogen grønne toner, så vinen forekommer at have ramt begyndelsen af sin modenhed.
Lækker næse med milde fadtoner, citrus/lime og en gennemtrængende mineralsk, stenet stil, som går igen i den fascinerende smag. Og så er vinen i fabelagtigt god balance, med lige nøjagtigt den rette dosering af fadet i forhold til de andre komponenter. Det er virkelig lækkert og Jadots Meursault 2019 er klassisk tør hvid Bourgogne med masser af charme.
En vis klassisk Meursault-“smørfedme” kan også detekteres, men jeg synes, det er det mineralske element, der styrer denne vin, mens syren er en lille smule i baggrunden.
Lang, fascinerende afslutning med alle de førnævnte komponenter og en flot dybde. En utroligt lækker Meursault 2019 fra Jadot.
Prøvede så at hælde lidt af vinen ned til østerserne og det var også en succes. Det var som at det fik smagen af østers endnu bedre frem.
Hvor dekadent og overklasseagtigt. Folkedomstolen har allerede afsagt dom over mig. Nu vil jeg så afsige dom over vinen:
Points: 93.
Nå, men påsken skulle vel ikke bare vandre forbi uden en flaske Bordeaux? Selvfølgelig ikke. Og jeg må indrømme at jeg ikke kan huske hvor jeg fandt denne flaske Château Ségur de Cabanac 2007 fra Saint Éstèphe (jeg mener at det også var i Meny Domus Vista), men uanset hvad så var det denne Cru Bourgeois, jeg åbnede til lammemørbraden. Og den var også fremragende.
Château Ségur de Cabanac 2007
Saint Éstèphe Cru Bourgeois
Bordeaux rød
Mørk til kanten.
Flot duft af cigarkasse, velhængt kød, mørke frugter.
Fyldig, men elegant smag med mørke bær, passende syre, forholdsvis venlige tanniner og god dybde med fyldige kødfulde toner.
Ret lang afslutning, hvor vinen fremstår med fin kompleksitet og forekommer tæt på modenhedsplateauet.
En glimrende Saint Éstèphe, tæt på det absolutte modenhedsplateau, og igen et eksempel en Cru Bourgeois, der leverer verdensklassekvalitet til forholdsvis få penge.
Points: 91.
Nævnt i denne artikel:
Meny Domus Vista: https://meny.dk/butik/meny-domus-vista
Maison Louis Jadot: https://www.louisjadot.com/
Château Ségur de Cabanac, Saint Éstèphe, Bordeaux:
https://delon.site-solocal.com/