Foto: Château de Camensac 2018 Haut-Médoc i glasset i Kjær & Sommerfeldt Vinbar, Gammel Mønt, København, 23.april 2022. Man kan købe forskellige snacks- eller et helt charcuterifad!- i vinbaren.
Vinsmagning 23.april 2022 Kjær og Sommerfeldt Vinbar, Gammel Mønt, København:
Château de Camensac 2018
Haut-Médoc 5.Cru Classé
Bordeaux rød
14.0% alkohol
Druesammensætning: 55% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot.
Buldrende mørk til kanten.
Duft af friske mørke bær, mørk chokolade, eg fra fadet og diskrete tørrede tobaksblade.
Vinen har en rig smag, med præg af den lækre, modne solbærfrugt. Syren i vinen er tydelig og vinen er stadig ved at finde kompositionen, og er desuden ledsaget af en del tydelig tannin, men i forhold til at det er en 2018er så er udviklingen allerede gået fint i gang, selvom man selvfølgelig ikke skal regne med fuld modenhed foreløbig. Vinen er stadig lidt stram i betrækket og komponenterne, især den stramme tannin og syren, skal lige have nogle år for at falde til ro.
Afslutningen er en anelse kort og præget af vinenes generelle fyldige natur samt syren og tanninen, mens frugten, på trods af sin rige natur, forekommer lidt endimensionel i øjeblikket. Men det er stadigvæk nok til at vinen alligevel virker imponerende og lovende. Vinens fylde, rigdom og de lækre lette krydderitoner påvirker allerede nu smageren så meget at man tænker at både dens nuværende form og potentialet er rigtig fint. Desuden virker det som om at vinen rent faktisk er lukket så meget ned at også afslutningen i fremtiden, når vinen vågner op, vil blive både længere og langt mere præget af den rige frugt og tobakskrydderierne.
Points: 90+.
Denne dag på vinbaren havde de også:
Louis Jadot
Nuits Saint Georges 2018
Côte du Nuits
Bourgogne rød
13,5% alkohol
Ganske mørk for en Bourgogne.
Liflige, lyse og mørke frugttoner i duften, sammen med diskret røget fad.
I smagen meget åben og charmerende allerede og i fremragende balance, med læskende syre, diskrete, men ikke desto mindre helt mundudtørrende tanniner, og lækker frugt. Tanninerne er dog ikke uvenlige, for selvom de tørrer munden ud så bedøver de ikke smagen, og de vil selvfølgelig komme til at bløde op fremover. Vinens komponenter er med andre ord fint synkroniserede og fremtiden ser lovende ud.
Points: 91+.
Omtalt i denne artikel:
Kjær & Sommerfeldt: www.kogs.dk
Château de Camensac, Haut-Médoc, Bordeaux: https://chateaucamensac.com/
https://www.louisjadot.com/