Vindiktatorens Avis – Le Tour du Vin🍷

Seneste indlæg

16.juni 2022: Kjær & Sommerfeldt Vinbar: La Dame de Montrose 2017, Saint Éstephe, Bordeaux; andenvinene bliver bedre og bedre..


Foto: La Dame de Montrose 2017 Saint Éstephe, Bordeaux, i glasset på Kjær & Sommerfeldt Vinbar 16.juli 2022. Vinsmagning 16.juli 2022 Kjær & Sommerfeldt Vinbar:

La Dame de Montrose 2017
Saint Éstephe
Bordeaux rød
(Andenvin til Château Montrose 2.Cru Classé)
Alkohol 13,5%

Andenvinene til de berømte Bordeaux Cru Classé slotte bliver bedre og bedre, siger rygtet. Så da jeg kom ind på Kjær & Sommerfeldt Vinbar den 16.juli 2022 og fandt ud af at La Dame de Montrose 2017, andenvin til det berømte Château Montrose 2.Cru Classé Saint Éstephe-slot, var Ugens Bordeaux på baren, bad jeg fluks om et glas. (Jeg drak også et glas Château Moncets 2018, Lalande de Pomerol, som anmeldes lige efter La Dame 2017).
Ville påstanden om andenvinenes store fremgang og høje kvalitet kunne bekræftes i denne Saint Éstephe?

En smule lysning i kanten på den dybrøde vin.
Ren flintet mineralitet, mørke frugter, lidt kaffe og mørk chokolade, røgede pibetobaknoter, diskrete fadnoter.
Alkoholen er fint i baggrunden (13,5%) og syren er fint integreret.
Tanninerne er allerede tilpas bløde til at vinen afgiver et ret dybt indtryk, på trods af dens unge alder. Ingen skarpe kanter eller hidsige frugt/syreangreb, som man ellers kan komme ud for engang imellem med unge vine.
Efter ca 35-40 minutter fornemmes mere tannin. Det bløde udtryk, som vinen har afgivet, er knap så blødt mere, men stadig nok til at vinen fremstår som drikkeklar nu. Desuden åbner frugten sig mere op med tydeligere præg af solbær.
Vinen kan sagtens ligge på lager 5-10 år mere, da den lader til at have fint potentiale.
Middellang afslutning, der fader lidt hurtigt ud, hvilket vidner om vinens ungdom.
Points: 90+ pts.

Château Moncets 2018,
Lalande de Pomerol
Bordeaux rød
14.0% alkohol.

Lige åbnet. Mørk til kanten.
Særdeles aromatisk og glycerinfrisk næse med en nærmest eksplosiv og ekspansiv kaskade af lyse frugter og tørrede krydderier.
Den friske glycerinagtige komponent præger vinens natur så kraftigt at smagen åbner sig særdeles voldsomt. Der er indtryk af milde lyse frugter, tydelige men bløde tanniner og fin diskret syre og vinen slutter meget langt af med disse indtryk i en finish på over et halvt minut.
Et kvarter senere er vinen lidt mere præget af et ristet, varmt udtryk, uden at det dog fornemmes som overmodent og marmeladeagtigt.
Jo længere man kommer ind i smagningen (noteret ca 50 minutter inde i smagningen), jo tydeligere bliver tanninerne, det ristede fadindtryk, frugten og syren. De spiller meget op mod hinanden og vinen fremstår mere kraftig end før.
Sidste slurk ca en time efter opskænkning er den kraftigste, men samtidig også den mest præcist definerede i forhold til vinens udtryk.
Lang afslutning med flot frugt, ristet fadpræg og en smule varme (nok svært at undgå i 2018).
Vinen skal have en del år på langs, da tanninerne er tydelige og da vinen helt klart har meget potentiale.
Points: 91+.

Omtalt i denne artikel:
Château Montrose, Saint Éstèphe, Bordeaux:

Bienvenue à Château Montrose, Grand Cru Classé de Saint-Estèphe


Kjær & Sommerfeldt Vin: www.kogs.dk
Château Mocets, Lalande de Pomerol, Bordeaux:

Accueil